Vetropark Čibuk 1 je kontinentalni vetropark u rangu velikih energetskih projekata uključenih u energetski sistem Srbije. Projekat je svečano otvoren u oktobru 2019. godine. Sa 158 megavata (MW) kapaciteta, vetropark Čibuk 1 je najveći komercijalni energetski projekat u domenu vetroenergije u Srbiji i na zapadnom Balkanu.

Naša glavna briga tokom izgradnje vetroparka Čibuk 1 je da se držimo zakona i regulacionih pravila koji su na snazi u Srbiji, i da poštujemo najviše standarde u zaštiti životne sredine. Da bi postigli ovaj cilj, investitori su angažovali najveće međunarodne i lokalne eksperte na polju ekologije.

Kao deo Plana podrške društvenim inicijativama (SIP) i Društvene odgovornosti, WEBG je godinama podržavala aktivnosti u okviru malih projekata, poput popravke infrastrukture, unapređenja obrazovnih i sportskih programa, programa podrške ranjivim grupama (starije stanovništvo, osobe sa posebnim potrebama, mladi i deca), aktivnosti na očuvanju životne sredine, lokalne tradicije i običaja, promocije evropskih vrednosti, poštovanja zakona, transparentnosti i borbe protiv diskriminacije. Većina projekata bila je realizovana preko mesnih zajednica Mramorak, Dolovo, Vladimirovac i Bavanište.