O nama

Investitori

Kompanija Veroelektrane Balkana (WEBG) je zajedničko preduzeće koje su osnovale Masdar - Abu Dhabi Future Energy Company (60 %), finska razvojna kompanije za energetsku infrastrukturu Taaleri Energia (30 %) i DEG, investicioni ogranak KfW Nemačke razvojne banke (10%).

Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) je svetski lider u oblasti obnovljivih izvora energije i održivog urbanog razvoja. Masdar je osnovan 2006. godine i aktivan je u preko 40 zemalja širom sveta kao investitor projekata obnovljive energije ukupne vrednosti od preko 30 milijardi dolara. Energetski kapacitet projekata obnovljive energije u koje Masdar investira je oko 20 gigavata (GW), čime je postignuto smanjenje emisije ugljen dioksida od 30 miliona tona godišnje.

Više informacija: https://masdar.ae/en

Taaleri Energia

Taaleri Energia je deo Taaleri grupe, koja se kotira na NASDAQ berzi u Helsinkiju. Taaleri grupa je finski investitor u oblasti solarne energije I energije vetra, koji trenutno trenutno investira u šesti infrastrukturni fond namenjen projektima obnovljivih izvora energije. Taaleri Energia ima jedan od najvećih timova u Evropi u sektoru razvoja projekata solara i vetra i najveći je privatni vlasnik-operater na finskom tržištu energije vetra.

Više informacija: https://www.taalerienergia.com/

DEG

DEG tokom 55 godina, kao ogranak KfW, važi za pouzdanog partnera kompanijama iz privatnog sektora u zemljama u razvoju i u zemljama rastuće ekonomije i tržišta. DEG ovakvim kompanijama obezbeđuje dugoročno finansiranje i promotivne programe, i savetuje ih i u realizaciji ulaganja. Na taj način one mogu da ostvare uspešan i održiv razvoj, dok istovremeno kreiraju domaću dodatu vednost i  kvalifikovana radna mesta. Kao razvojna finansijska institucija DEG ciljano ulazi na teža tržišta, promovišući ekspanziju privatnog sektora.

Više informacija: https://www.deginvest.de/