Najnovije vesti

Continental Wind Partners od sada posluje iz Beograda

Američka kompanija Continental Wind Partners (CWP) koja u Srbiji posluje od 2009. godine preselila je svoju centralu iz Londona u Beograd, odakle će voditi sve svoje evropske aktivnosti. Kompanija već dugi niz godina uspešno radi na projektima iz oblasti obnovljivih izvora energije, sa fokusom na energiju vetra.

CWP namerava da u naredne četiri godine realizuje investiciju u razvoj vetroparka “Čibuk” u opštini Kovin kapaciteta 300 MW, sa mogućnošću proširenja na grad Pančevo. Vrednost investicije procenjena je na oko 450 miliona evra, a prema proceni investitora, ovaj vetropark bi električnom energijom mogao da snabdeva oko 30.000 domaćinstava.

„CWP je donela stratešku odluku da preseli svoju centralu iz Londona u Beograd. Naša nova kancelarija će objediniti čelne ljude CWP-a kao i ceo tim Continental Wind Srbija (CWS) koji radi na razvoju našeg vetroprojekta u Kovinu.Odluka o preseljenju kancelarija u Srbiju znak je verovanja u budućnost obnovljive energije u Srbiji i regionu. Nadamo se da će naše uverenje biti nagrađeno podrškom vlade ovom sektoru“, istakao je Mark Krendal, predsednik kompanije Continental Wind Partners.

Kompanija CWP je prepoznata kao lider u više zemalja sveta, a izgradila je i najveći vetropark u Evropi "Fantanele", snage 600 MW koji se nalazi u Rumuniji. Izgradnja vetroparkova doprineće razvoju zemlje i regiona, dok će Srbiju svrstati među evropske zemlje koje štite sredinu i unapređuju život stanovnika.