O nama

Investitori

Kompanija Veroelektrane Balkana (WEBG) je u celini u vlasništvu Teslawinda, zajedničkog preduzeća koje su osnovale Masdar – Abu Dhabi Future Energy Company (60 %), finska razvojna kompanije za energetsku infrastrukturu Taaleri Energia (30 %) i DEG, investicioni ogranak KfW Nemačke razvojne banke (10%). 

Masdar (Abu Dhabi Future Energy Company) je svetski lider u oblasti obnovljivih izvora energije i održivog urbanog razvoja. Masdar je osnovan 2006. godine i razvija kako velike projekte u energetskim sistemima, tako i vanmrežne projekte obnovljivih izvora energije. Kompanija Masdar je aktivna u preko 25 zemalja širom sveta i investitor je projekata obnovljive energije ukupne vrednosti od 12,5 milijardi dolara. Energetski kapacitet projekata obnovljive energije u koje je Masdar investirala je oko 4 gigavata (GW). 

Više informacija: https://masdar.ae/en

Taaleri Energia

Taaleri Energia je deo Taaleri grupe, prisutne na NASDAQ Helsinškoj berzi. Taaleri grupa je u junu 2018. godine pod svojom upravom  imala imovinu u vrednosti od 6 milijardi evra. Taaleri Energia trenutno investira u četvrti infrastrukturni fond za obnovljive izvore energije, SolarWind I Fund, a sa prethodna tri fonda iz sfere vetroenergije, postala je najveći privatni vlasnik-operater na finskom tržištu energije vetra. 

Više informacija: https://www.taalerienergia.com/

DEG

DEG tokom 55 godina, kao ogranak KfW, važi za pouzdanog partnera kompanijama iz privatnog sektora u zemljama u razvoju i u zemljama rastuće ekonomije i tržišta. DEG ovakvim kompanijama obezbeđuje dugoročno finansiranje i promotivne programe, i savetuje ih i u realizaciji ulaganja. Na taj način one mogu da ostvare uspešan i održiv razvoj, dok istovremeno kreiraju domaću dodatu vednost i  kvalifikovana radna mesta. Kao razvojna finansijska institucija DEG ciljano ulazi na teža tržišta, promovišući ekspanziju privatnog sektora.

Više informacija: https://www.deginvest.de/